Tärkeimmät kotibaarivälineet

Kotona vietetty rento ilta ystävien kanssa viimeistellään omalla drinkkibaarilla. Omien suosikkidrinkkien valmistus on helppoa ja hauskaa puuhaa, kun perusvälineet ovat kunnossa. Lue, mitkä ovat tärkeimmät baaritarvikkeet kotiin, päivitä tarvikkeesi ja nauti cocktaileista kotona!

Tarvikelista – hanki ainakin nämä

Viinamitta – Tätä tarvitaan, jotta juomien mittasuhteet pysyvät oikeina ja juomat onnistuvat parhaiten. Kätevä mitta on sellainen, jolla voi mitata yleisimmät 2 cl ja 4 cl annokset.

Caipirinha-nuija – Nuija/murskain on tärkeä apuri esimerkiksi marjojen, hedelmien ja yrttien murskaamiseen, jolloin niistä saadaan enemmän makua irti. Esimerkiksi Mojitossa minttu on tärkeässä roolissa, jolloin nuijan avulla mintusta saadaan enemmän aromia irti.

Pitkä sekoituslusikka – Toiset juomat sekoitetaan lusikan avulla lasissa. Pitkä sekoituslusikka, jossa on pieni pää, mahtuu hyvin korkeisiin ja kapeisiinkin laseihin sekoittamaan juomaa.

Shaker – Shakerilla saadaan näppärästi sekoitettua ainesosia keskenään. Esimerkiksi kerma, siirappi ja munanvalkuainen voi olla vaikea saada sekoittumaan tasaisesti, jolloin shaker on lyömätön apuri. Shakerin avulla juoma saa myös kuohkeutta.

Siivilä – Juomat, joissa käytetään valmistusvaiheessa esimerkiksi hedelmää, marjoja tai jäitä, mutta niitä ei haluta valmiiseen juomaan, kaadetaan lasiin siivilän läpi.

Vinkkejä onnistuneisiin drinkki-iltoihin

  • Tee mahdollinen sokeriliemi ajoissa, jotta se ehtii jäähtymään hyvin. Sokeriliemi säilyy jääkaapissa useita päiviä.
  • Purista limen ja muiden sitrushedelmien mehut valmiiksi pieneen lasipulloon tai muuhun rasiaan, jolloin itse drinkkien valmistus on nopeampaa ja siistimpää.
  • Valmistuksen nopeuttamiseksi, leikkaa myös tuoreet raaka-aineet jo valmiiksi.
  • Muista jäät. Lähes joka marketissa myydään jäitä isoissa pusseissa, mutta voit myös pakastaa jääpalat itse. Jääpalamuottivalikoimastamme löydät muotteja, joilla tehdä näyttäviä jääpaloja juomiin.
  • Reseptiikkaa kannattaa noudattaa. Näin drinkit ovat tasalaatuisia ja suhteet eivät ala illan mittaan hapuilla.


Lasisuosituksemme kotibaariin on ehdottomasti Riedel Bar DSG -lasisarja. Sarja sisältää tyylikkäitä ja kestäviä laseja monille suosikkicocktaileille. Riedel Bar DSG -sarjan lasit kuuluvat myös vuokralasivalikoimaamme, joka on erinomainen vaihtoehto suurempiin illanviettoihin. Autamme aina sopivien lasien ja tarvikkeiden valinnassa mielellämme, ota rohkeasti yhteyttä!