Itsetehty pasta kotona

Itsetehty pasta kotona

Mikään ei ole parempaa kuin tuore, juuri valmistettu kotona tehty pasta. Pastan valmistus kotona voi kuulostaa työläältä ja vaikealta – sitä se ei kuitenkaan ole. Onnistuneeseen tuorepastaan tarvitsee vain pari raaka-ainetta ja nälkäisen vatsan. Halusitpa sitten spagettia, tagliatellea, fettucinea, farfallea… näiden kaikkien valmistus kotonakin käy melko helposti! Lue lisää alta ja tutustu tuotteisiimme, joilla pastan tekeminen kotona helpottuu entisestään.


Parhaat tuotteet pastan tekemiseen

 

Pastan valmistus kotona onnistuu ilman erityisiä tuotteitakin. Pastan voi muotoilla minkälaiseksi vain itse haluaa. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan erilaisiin muotteihin, koneisiin ja kaulimiin, joilla pastan valmistus on helpompaa, ja joilla ensikertalainenkin saa aikaan tasalaatuista jälkeä.

Tässä listattuna muutamia tuotesuosituksiamme pastan tekoon kotona:

Pastakaulin – Pastakaulimen avulla erilaiset nauhapastat valmistuvat helposti ilman pastakonettakin. Valikoimamme kattaa kaulimet pappardelle-, fettucine-, spagetti- ja tagliatelle-pastoille.

Gnocchilauta – Gnocchilaudan avulla voi muotoilla gnocchien lisäksi myös pastan saaden niihin kauniit raidat.

Raviolileikkuri – Raviolileikkuri nopeuttaa ja helpottaa raviolien muotoilua.

Pastakone – Pastakoneen ehdoton hyöty on sen monipuolisuus. Hieman koneesta riippuen sillä valmistuu helposti monenlaiset pastat lasagnelevyistä spagettiin. Meidän mielestämme ehdoton apuri pastan valmistuksessa! Oletko muuten kokeillut tehdä pastakoneella karjalanpiirakoita? Täydellinen väline siihenkin!


Minkälainen on hyvä pastakone?

 

Hyvä pastakone on tarpeeksi monipuolinen ja sisältää useampia erilaisia terävaihtoehtoja, joilla valmistuu monet erilaiset pastat. Laadukas pastakone pyörii tasaisesti ja on tukeva, jolloin pastataikinan kauliminen on mukavaa ja helppoa.

Küchenprofi PastaCasa -pastakone on laadukas valinta pastan valmistukseen. Koneella voi tehdä kaikki yleisimmät pastat lasagnesta fettuccineen. Helppo pastalevyn paksuuden säätö sekä ketterästi pyörivä rulla tekevät valmistuksesta vaivatonta.

Pastakoneen käyttö on helppoa. Aloita pastan kauliminen koneella jakamalla taikina muutamaan osaan. Kauli taikina hieman litteämmäksi ja muotoile suorakaiteen muotoiseksi. Aloita pastakoneen paksuimmalla asetuksella ja rullaa taikinalevy läpi. Tämän jälkeen muuta paksuutta joka kerta pienemmäksi, kunnes levy on halutun paksuista. Pastakone puhdistetaan helposti käyttäen kuivaa ja pehmeää liinaa tai harjaa. Telojen väliin voi lisätä muutaman tipan ruokaöljyä, jos taikina on juuttunut sinne jämäkästi.


Helpot vinkit itsetehtyyn pastaan

 

Panosta raaka-aineisiin – Pastan valmistuksessa tarvitaan vain kahta raaka-ainetta: jauhoja ja kananmunia. Valitse laadukas 00-jauho.

Panosta taikinan vaivaamiseen – Vaivaaminen on pastan rakenteen kannalta erittäin tärkeä vaihe. Taikinaa vaivataan kunnes se on kimmoisaa ja joustavaa. Taikina on valmista, kun se palautuu tökkäisyn jälkeen heti sileäksi.

Peitä pasta kelmulla lepovaiheessa – Pastataikina kuivuu helposti päästessään ilmakosketukseen, joten kelmuta taikina huolellisesti lepovaiheessa.

Liian kuiva taikina – Jos taikina tuntuu liian kuivalta ja se repeää venyttäessä, se on liian kuivaa. Lisää kosteutta varovaisesti vaikka ensin kosteilla käsillä. Jos se ei riitä, riko kananmuna johonkin astiaan ja lisää sitä vähän kerrallaan taikinaan.

Liian märkä taikina – Jos taikina jää käsiin kiinni, lisää hieman jauhoja. Ole varovainen, ettei taikina mene liian kuivaksi.


Jos pastan valmistus kotona kiinnostaa, lähde rohkeasti kokeilemaan! Autamme mielellämme tuotteiden valinnassa tai niihin liittyvissä pulmissa.