Itse tehty pizza

Kesällä on ihana kokkailla pizzaa kotona. Onnistuneen pizzan saa helposti tehtyä grillissä tai ihan kotiuunissakin. Kotona valmistettuun pizzapohjaan löytyy varmasti niin paljon vinkkejä ja reseptejä kuin on tekijöitäkin. Taikinan valmistus ei ole ollenkaan vaikeaa, mutta siihen kannattaa varata hieman enemmän aikaa. On myös täysin syöjästä kiinni millaisesta pizzapohjasta pitää itse eniten. Muutamalla helpolla vinkillä voit tehdä pizzakokemuksesta jo heti hieman paremman, buon appetito!

Vinkit onnistuneeseen pizzaan

  • Pidä pizza yksinkertaisena. Panosta pariin laadukkaaseen täytevaihtoehtoon äläkä lisää pizzaan liikaa täytteitä. Jos pizza on liian täysi, pohjasta tulee helposti vetinen.
  • Taikinaa ei välttämättä tarvitse vaivata. Sekoittele reippaasti kauhalla, jolloin taikinaan sitoutuu ilmaa ja hiiva pääsee toimimaan tehokkaasti.
  • Pitkä kohotusaika (noin 12 tuntia) antaa taikinalle ihanan juurevan ja syvemmän maun.
  • Käytä laadukkaita raaka-aineita, tärkeimpinä vehnäjauho ja oliiviöljy.
  • Paista pizza niin kuumassa lämpötilassa kuin mahdollista.
  • Kokeile rohkeasti perinteistä poikkeavia täytteitä!

Välineitä onnistuneeseen pizzataikinaan

Pizzakivi – Pizzakivi imee taikinasta kosteutta, jolloin lopputulos on täydellisen rapea. Kivi kannattaa laittaa kylmään uuniin, jolloin se lämpenee uunin lämmetessä kuumaksi. Ohuuden vuoksi, emme suosittele käyttämään Küchenprofi-pizzakiveä grillissä, sillä äkillinen lämpötilavaihtelu saattaa halkaista kiven.

Pizzalapio – Pizzalapio on tärkeä apuväline pizzan paistamiseen. Lapio on apuna, kun nostat pizzan pellille tai kivelle paistumaan. Lapion kanssa kannattaa käyttää reilusti jauhoja, jolloin taikina ei tartu lapioon tai pöytään kiinni.

Pizzaleikkuri – Pizzaleikkurilla leikkaat tarjoilupalat näppärästi. Valikoimastamme löytyy erilaisia leikkureita eri tarpeisiin.

Leipurinlasta – Leipurinlastan avulla taikinaa on helpompi käsitellä ja siirrellä kulhosta pöydälle.